Om uw banden in topconditie te houden en de levensduur ervan te behouden is het van essentieel belang dat de uitlijning van uw auto goed staat. Trekt uw auto naar links of rechts als u op een rechte weg even uw stuur los laat? Dan is het van groot belang dat u uw auto laat controleren op uitlijnen.

 

Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voorzijde en eventueel achterzijde op de juiste manier worden afgesteld. Als deze afstelling niet goed staat, kunt u met een aantal dingen te maken krijgen zoals verkeerde bandenslijtage, verhoogd brandstofverbruik, minder rijcomfort en een slechtere wegligging.

 

Als de auto goed staat na het deskundig uitlijnen profiteert u van vele voordelen:

button een betere wegligging

button een besparing van het brandstofverbruik

button u voorkomt scheve bandenslijtage

 

Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?

Er is vaak verwarring tussen het uitlijnen van de auto en het uitbalanceren van de banden. Bij het uitlijnen van de auto worden de wielstanden in de juiste positie gezet voor een betere wegligging en zo wordt voorkomen dat de auto naar links of rechts trekt. Bij het uitbalanceren van de banden wordt ervoor gezorgd dat de wielen weer kunnen rollen zonder trillingen bij bepaalde snelheden.

 

plan-een-afspraak

diagnose

DIAGNOSE STELLEN

onderhoud

ONDERHOUD

automaat

AUTOMAATBAK SPOELEN

airco

AIRCO CHECK

uitlijnen

UITLIJNEN

ev

HYBRIDE & ELECTRISCH

mobiliteit

MOBILITEITSSERVICE